23 Aralık 2015 Çarşamba

Ana Sayfa » , , » Fırında Sebzeli Kaşarlı Tavuk Tarifi

Fırında Sebzeli Kaşarlı Tavuk Tarifi

23 Aralık 2015 Çarşamba
FIRINDA SEBZELİ KAŞARLI TAVUK TARİFİ

Malzemeler

  • 2 dilim tavuk (göğüs kismindan)
  • 4-5 ad. Elimizle parçalara ayrılmış brokoli
  • 1 ad.havuç
  • Yarım su bardak rendelenmiş kaşar
  • Sıvıyağ
  • tuz

Yapılışı

Karnabahar elimizde parçalara ayrılır ve yıkanır. Küçük bir tencereye tuz atılarak karnabaharin rengi çok fazla kaçmadan kaynatılır. Bir iki taşım kaynadıştan sonra ocağın altı kapatılır. Havuçun kabuğu soyulur. Julyen dogranarak küçük bir tencerede tuz eklenerek üstünü basar su ile Havuçlar biraz yumusayincaya kadar kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Bütün bunları hazırladıktan sonra tavuk eti tavaya bir kaşık yağ konularak muhurleme işlemi yapılır. Tavuk etimizin çok kuru olmaması icin tavada çok fazla bekletmemek gerekir. Bütün bunları hazırladıktan sonra fırın kabımiza önce muhurlefigimiz tavuk etimiz konur. Üzerine brokoli ve havuclari ilave ederek bir kaşık sıvıyağ gezdirilir. Rendelenmiş kaşar peynirimizide üzerine ilave ettikten sonra onceden isitilmis 180 derece firinda kaşar peynirimiz eriyene kadar pişirilir. Daha sonra fırından alınarak sıcak servis edilir.


















Afiyet olsun...


Not:Bu hazırlamış olduğum tarif porsiyonluk olarak hazırlanmıştır. Eğer fazla yapmak istersek malzemeleri iki katına çıkarmanın gerekir. Bunu belirtmek istedim...











0Yorum

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe