31 Temmuz 2015 Cuma

Baklava Yufkasindan Patatesli Borek Tarifi


Malzemeler

  • 1 pk.Baklavalik yufka
  • 1 su bardak sivi yag(arası icin)

İçi içi

  • 4 ad.orta boy patetes
  • 1 ad.orta boy sogan
  • yarım çay bardak sıvı yag
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 cay kasik karabiber
  • tuz

Üzeri icin

  • 1 ad.yumurta sarisi

Yapilisi 

Oncelikle pateteslerimiz haslanir.  Daha sonra kabukları soyularak doğranir.  Soğan  dogranarak tencereye alınır yag eklenerek pempelesinceye kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenerek bir iki çevrilir ve patetesler eklenir.Biraz karistikdiktan sonra ocagin alti kapanir. Pateteslerin sıcaklığı çıktıktan sonra maydanozlar dogranarak karıştırılır. 
Yufkamizdan iki tane alınır ve tezgahin üzerine açılır. Üzerine kaşıkla sıvıyağ gezdirilir. Patatesli harcimizdan  bir taraftan  diğer ucuna kadar şerit halinde konur ve rulo yapılarak tepsiye dizilir. Yufkalarimizin hepsi bu şekilde hazırladıktan sonra uzerine yumurta sarisi surulerek  180 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pişirilir. Daha sonra firindan cikarilir.

Afiyet Olsun....














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate