7 Ağustos 2015 Cuma

Cizlama Tarifi

Cizlama Tarifi

Cizlama Tarihinin Malzemeleri

  • 2 su bardak su
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
  • (Boza kivaminda olacak)

Cizlama Tarifinin Yapilisi

Bir kabin içerisine su,un ve tuz el mikserle cirpilir. Boza kıvamında bir hamur elde edilir. Daha sonra teflon tavanın içini yağlayip ocağın altı yakilir. Tava isininca birer kaşık parça parça tavaya dökülür.Hamurlarin üzerlerine bir iki damla yağ damlatilir ve pişen tarafı ters çevrilerek diğer tarafida pişirilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Arzu eden peynir yada cokokrem sürerek servis edebilir.

Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate