24 Ağustos 2015 Pazartesi

İrmik Helvası Tarifi


Irmik Helvasi Tarifi

İrmik Helvasi Tarifinin Malzemeleri

  • 3 su bardak irmik
  • 125 gr.margarin yağ
  • 1 çay bardak sıvı yağ
  • 3 bardak süt
  • 2 su bardak su
  • 2 su bardak şeker


İrmik Helvası Tarifinin Yapılışı

Önce süt, su ve şeker bir tencerede kisik ateste şekeri eriyinceye kadar karıştırılır. Şekeri eridikten sonra kaynamadan ılıkken ocağın altı kapatılır. 
Daha sonra tencereye margarin yağ, sıvı yağ ve irmik katılır. Kısık ateşte devamli karıştırılarak rengi dönüp kokusu çıkana kadar karıştırılır. Rengi dönüp ve kokusu  çıkınca serbeti dokulur ve kisik ateste yavaş yavaş  karıştırılır. Karıştırıp şerbetini çektikten sonra ocağın altı kapanıp tencerenin kapağı kapatılarak bir yarım saat kendini çekmesi için dinledirilir.Yarım saat dinlendikten sonra  üzerine fındık yada fıstık ile süsleyerek servis edilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate