3 Ağustos 2015 Pazartesi

Makarna Börek Tarifi


Makarna Börek Tarifi


Makarna Börek Tarihinin Malzemeleri

  • Yarım pk.makarna

Makarna Börek Tarihinin Beşamel Sosu

  • 4 su bardak süt
  • 4 çorba kaşık un
  • 1 tatlı kaşık tereyağı
  • Tuz 
  • Üzerine  kaşar peyniri

Makarna Börek Tarihinin Yapılışı

Makarnamızı haşlamak çin tencereye su  doldurup tuzunu atıp ocağın altını yakıyoruz. Su kaynadıktan  sonra makarnamızı tencerenin içine atıp haşlamaya bırakıyoruz. 
Makarnamızı haşlanırken bir taraftan da beşamel  sosunu  hazırlıyoruz. 
Bunun için tencereye süt ,un ve tereyağını koyup ocağın altını yakıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Beşamel  sosumuz kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.  
Haşlanan makarnayı yağlamış olduğumuz tepsiye  döküp üzerine hazırladığımız beşamel sosuda dökerek 180 derece fırında 10-15 dakika daha pişiriyoruz. Daha sonra üzerine rendelenmiş  olduğumuz kaşar peynirini serpiştirip  üzeri kızarıncaya kadar daha pişiriyoruz Üzeri  kızarınca fırından alıp sıcaklığı çıkınca servis ediyoruz.







Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate