8 Eylül 2015 Salı

BalikTava Tarifi

Balık Tava Tarifi

Tarifini bizimle paylaştığı için Fatma Yilmaz'a teşekkür ederiz...

Memlekete anne baba ziyaretine gittiğimizde haliyle eş dost ve akrabalar falan toplanilir yemekler yenilir çaylar içilir koyu muhabbetler alır başıni gider. Yine günlerden oyle bir gündü. Kızkardeşim bize balık ziyafeti  çekmişti. Iki oğluyla kiz kardesim  kendi elleriyle balık tutmuşlar kendi eliylede pişirip bize ikram etmişti. Çok da lezzetli olmuştu taptaze balıklar.Ellerine sağlık Fatoşum.

Balık Tava Tarifinin Malzemeleri

  • 2 kilo balık (Mercan balığı, lokum baligi)
  • 1 su bardak un
  • Tuz
  • Kızartma için sıvı yağ











Balık Tava  Tarifinin Yapılışı

Balıklarin içleri güzelce temizlenir ve yıkanip bir kabin içerisine alınır. Balıklar tuzlanir. Kızartmak için tavaya siviyag konur ve ocağın altı yakılır. Balıklar tek tek una bulunarak kızgın yağda arkali onlu kızartilir. Bütün balıklar aynı şekilde kizartildiktan sonra yanında roka yada yeşil salatayla afiyetle yenilir.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate