10 Eylül 2015 Perşembe

Kırma Zeytin Kurma Nasıl Kurulur

Kırma Zeytin Nasıl Kurulur

Kırma Zeytin Kurma Tarifinin Malzemeleri

Ben beş kiloluk kutulara kurduğum için hepsini göz kararı koydum.
  • Zeytin
  • Su
  • Tuz











Kırma Zeytin Kurma Tarifinin Yapılışı

Zeytinler önce temiz bir naylon üzerinde taş yada çekıc yardımıyla kırılır.Daha sonra kırdigimiz zeytinler kuracagimiz kutulara yada bidonlara doldurulur. Üzerine bolca tuz atılarak su eklenir ve kapağı sıkıca kapanır.Kendi acı suyu ile bir köşeye alınıp kışlık için bekletilir.Uzun zaman hiç bir şey olmadan  zeytin bu şekilde durabilir. Yenecegi zaman ise suda bekletilir tatlandırılip yağlanir ve kahvaltı sofrasında yerini alır.
Bir de şu şekilde de yapılabilir. Eğer zeytini hemen kurup yemek istiyorsak kırdığımız zeytinleri kutulara doldurduktan sonra on gün suyunu  her gün değiştirmemız gerekiyor. On gün  zeytinin suyunu değiştirdikten sonra tepsi yada siniye dökülür ve yenecek kadar tuz atılarak üç dört gün Tepside bekletilir. Daha sonrasında yağlanip kavanozlara doldurulur ve sabahları kahvaltı sofralarına hazır olarak yerini alır.


Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate