30 Ekim 2015 Cuma

Bayat Keklerden Minik Pasta Tarifi

Kalan Keklerden Minik  Pasta Tarifi

Merhaba ,

Kek yaptigimiz zaman kekimizin hepsini  hemen tuketemeyiz. Birazi kalir.Atmaya da kiyamayiz. Nasil degerlendirsek diye düşünürüz. Tabikide bir çok şekilde degerlendirebiliriz. Mesela minik minik pastaciklar yapabiliriz. Şahsen ben kendim evimde öyle yapıyorum evdekiler bayılıyor bu lezzete. Bence sizde deneyin derim varsa bayat kekinizi böyle tek porsiyonluk pastaciklar yapabilirsiniz. Sonuç mükemmel...
Geçelim tarifimize..

Malzemeler

  • 2-3 ad.su bardağı ile kesilmiş bayat kek

Islatma icin

  • 1 çay bardak süt
  • 1 tatlı kaşık şeker

Kreması icin

  • 2 su bardak süt
  • 2 çorba kaşık şeker
  • 1 çorba kaşık un
  • 1 çorba kaşık nişasta
  • 1 pk vanilya

Üzeri icin

  • 1 pk.sade kremşanti
  • 1 pk.kakaolu kremşanti
  • Kiraz ve küçük çikolata parcalari

Hazırlanışı

Önce kremamız hazırlanır. Bunun için vanilya hariç bütün krema malzemeleri küçük bir tencerenin içine konur ve ocağın altı yakılir ve  sürekli karıştırarak  pişirilir. Kaynatıp göz göz olduktan sonra ocağın altı kapanır ve vanilyalı ilave edilerek karıştırılır. Pastamız için hazir olan krenamiz baska islemler de görmek uzere bir kenara alinir. Uzeri kabuk tutmamasi ara ara kasikla yada el çırpıcı ile karistirilir.
Her iki kremşantimiz ayrı kaplarda süt ile karıştırılarak  hazırlanır ve dolapta bekletilir.
Bütün bu ön hazırlıkları yaptıktan sonra artık bayat keklerimizden pastaları yapmaya başlayabiliriz. Bir cay bardak süt ile seker karıştırılır. Bardak yardımıyla yuvarlak  kestiğimiz kekimizi iki kat yapmak için ortadan alt ve üst olmak üzere ikiye ayrılır. Alt kat şekerli süt ile ıslatılır. Ardından kremamizin içine bir kaşık kremşanti ilave edilerek mikserle güzelce karıştırılır. Ve bu karışım  islatmiş olduğumuz bayat kekimizin üzerine sürülür. Ve üzerine diğer kat konur. Bayat kekimizin üst katı  da şekerli süt ile ıslatılır. Üzerine krema sürülür.Daha sonra  kremşanti  ile her tarafi sürülerek  bıçak yada spatula yardımı ile pastamizin üstü ve kenarlarını düzeltilir. Sıkma torbasına kremşanti doldurarak pastamizin üzerine son dokunuşlar yapılır. İstediğimiz meyvelerle süsleyip servis tabağına alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate