3 Ekim 2015 Cumartesi

Bıldırcın Çılbırı Tarifi


Bıldırcın Çılbırı Tarifi


Bıldırcın Çılbırı Tarifinin Malzemeleri

  • 7 ad. Temizlenmiş bıldırcın
  • 5 ad.soğan
  • 3 ad.domates.
  • 1 ç.kaşık toz biber
  • Yarım çay bardak sıvıyağ
  • Tuz



Bıldırcın Çılbırı Tarifinin Yapılışı

Bıldırcınlar kemikleriyle beraber satır ile vurularak ince ince kesiliyor.(biz buna çintme işlemi diyoruz.) Bıldırcınlari iyice satır kiyması gibi yaptıktan sonra ocağa tavayı koyup ocağın altını yakıyoruz. Tavaya sıvıyağı dokuyoruz. Biraz ısırınca satır kıyması yaptigimiz bıldırcın etini atıyoruz. Bıldırcın eti güzelce kavuruyoruz. İyice kavurduktan sonra pişmesine yakın soganını ve tuzunu atıp söyle bir karistitiyoruz.Ardından domatesini ilave edip bütün malzemeler birbirini buluncaya kadar kavuruyoruz. Pişip pismedigini  kontrol ederek ocağın altını kapatıyoruz. Daha sonra sunum tabağımiza alarak sofradaki yerine alıyoruz.

Afiyat Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate