9 Ekim 2015 Cuma

Fırında Patatesli Biftek Tarifi

Fırında patatesli biftek tarifi

Fırında Patatesli Biftek Tarifinin Malzemeleri

  • 1 kilo biftek
  • 3 ad.patates
  • 2 ad. domates
  • 4 ad.sivri biber
  • 1 ad.soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Yarım çay bardak su

Fırında Patatesli Biftek Tarifinin Yapılışı

Oncelikle bifteklerimiz bir kabin içerisinde  sıvıyağ, karabiber ve  pulbiberle  guzelce marin yapılır. Ardından tavada biftekleri kurutmadan çok az yağda her iki tarafı da  mühürlenir. Patatesleride aynı şekilde soyup yıkadıktan sonra yuvarlak yuvarlak kesilerek tavada ters düz yaparak mühurleme işlemi yapılır.  Fırına vereceğimiz borcamın içerisine soganlar halka halka kesilip dizilir. Soğanların  üzerine biftekler dizilir.  Bifteklerin uzerine domatesler dilimlenerek ilave edilir. Yarım çay bardak su dökulerek borcamin üzeri alüminyum folyo ile kapatilip 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. Biftekler kontrol edilerek bifteklerin pismesine yakin uzerine muhurlemis oldugumuz patetesler dizilir. Pateteslerin uzerine domates ve yeşil biber ilave edilerek tekrar üzeri folyo ile kapatılıp 200 derece fırında 30 dakika  kadar daha pisirilir. Daha sonra fırından  alınarak servis edilir.


Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate