25 Ekim 2015 Pazar

Karamel Sos Tarifi


Karamel Sos Tarifi


İster pastalarınızın üzerine süs olarak kullanırsınız, isterseniz tatlı olarak tüketirsiniz. Kullanacağınız alan tamamen size kalmış efendim.
Yapımı çok kolay. Lezzeti ise asla tartışılmaz nefismi nefis bir tarif geliyor. Karamel sos tarifi.


Karamel Sos Tarifinin Malzemeleri

  • 1 su bardak şeker
  • 50 gr. tereyağ
  • 1 pk.süt kreması

Karamel Sos Tarifinin Yapılışı

Şeker  küçük bir tencerenin içine alınarak ocağın alti yakılır. Şeker kısık ateşte sürekli karıştırarak eritilir. Karamelize olmaya başlayınca  tereyağ ilave edilir ve biraz  daha kaynatılır. Ardından süt kreması ilave edilir ve sürekli karıştırılır. Kremayi  ilave ederken azar azar ve hızlı bir şekilde karıştırmak gerekir. Tencerede malzemeler birbirini buluncaya kadar kaynadıktan sonra ocağın altı kapanır.
Ilık yada soğuk olarak pastalarda yada istediğimiz sütlü tatlilarda istediğimiz gibi kullanabiliriz. Bu haliyle bile nefis bir tatlı olarak da tüketebilirsiniz. 
















Afiyet olsun...


6 yorum:

  1. Karamele bayılırım. Ellerinize sağlık... Harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Kremalı ilk defa denedim. Gerçekten tadı, lezzeti süper oldu.Yorumunuz ve ziyaretinin için teşekkür ederim. Bende bloguna takip ediyorum...

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık.Denedim harika oldu

    YanıtlaSil
  5. Sizin de elinize saglik. Begenmenize sevindim.
    Teşekkür ederim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate