28 Ekim 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi


Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifinin Malzemeleri

  • Yarim kilo pırasa
  • 2 ad.havuç
  • 1 tatlı kaşık seker
  • Yarım çay bardak sıvıyağ
  • Tuz
  • 1.5-2 bardak su

Zeytinyağlı  Pirasa Yemegi Tarifinin Yapilisi

Pırasanın dışındaki kart kabukları ayıklanir. Havuçun dışı temizlenir. Pırasa ve havuç verev doğranip yıkanır. Tencereye sıvıyağ konularak ocağın altı yakılır. Havuçlar yağda bir iki defa çevrilir ve ardından pırasalar ilave edilir. Pirasalarda havuçla beraber bir iki defa cevrildikten sonra pirinç, şeker, tuz ve suyu ilave edilip tencerenin kapağı kapanır.Orta hararetli ateşte pirinç , pırasa ve havuç yumuşayincaya kadar pişirilerek ocagin alti kapanir .İsteğe gore yarim limon sıkılır.Ilık yada soğuk olarak servis edilir.






















Afiyet olsun....

4 yorum:

  1. Çocukar yemiyor diye bu lezzetlerden mahrum kalıyoruz malesef..:( Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Evet genel olarak çocuklar biraz zor yiyor. Yemek olarak yemezlerse börek olarak yapmak lazım. O zaman sıkıntı olmuyor.
    Sevgiler,selamlar

    YanıtlaSil
  3. Denedim harika oldu.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sizinde elinize sağlık.
    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate