5 Kasım 2015 Perşembe

Buzlukta Limonata Tarifi


Buzluk Limonata  Tarifi

Malzemeler

  • 2 ad.limon
  • 1 ad.portakal
  • 1 tatlı kaşık limon tuzu
  • 2 şu bardak şeker
  • 2.5 litre su






Limon ve portakal akşamdan buzluğa konur.

 
Buzluktan çıkardıktan sonra 10-15 dakika bekletilir. Daha sonra  resimdeki gibi küçük küçük doğanır.

Üzerine şeker ilave edilir. Biraz bekletilir. Malzemeler birbirini bulur. Ardından şekerli ,limon ve portakal karışımı robottan geçirilir. Karışım geniş derin bir kaba boşaltilarak su ve limon tuzu ilave edilerek şekeri ve limon tuzu eriyinceye kadar karıştırılır. Süzgeçten süzülerek servis kabına boşaltılir.

Soğuk olarak içilir.

Mis gibi oldu. Bence deneyin.
Benden söylemesi...

Afiyet olsun.... .


Kiraz meyve suyu için tıklayınız...



5 yorum:

  1. fotoğraflarla birlikte çok güzel anlatmışsınız. Portakal mevsimi geliyor bol bol yaparım. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Bizimkiler de bayildilar tadına.
    Artık hep evde yaparım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ilginç bir hazirlanis sekli. Deneyeyim bir kere.

    YanıtlaSil
  4. Deneyince sizinde beğeneceginizi tahmin ediyorum. Hem bereketli hem lezzetli oluyor gerçekten. Soğuk soğuk buz gibi sıcaklar iyi gider..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Deneyince sizinde beğeneceginizi tahmin ediyorum. Hem bereketli hem lezzetli oluyor gerçekten. Soğuk soğuk buz gibi sıcaklar iyi gider..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate