18 Kasım 2015 Çarşamba

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 125 gr margarin  yağ
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 1 çay bardak yoğurt
  • 1 ad yumurta
  • 1 çay bardak pudra şekeri
  • Yarım pk.kabartma tozu
  • 1 pk. Vanilya
  • Aldığı kadar un

İçi icin

  • 4 ad.orta boy elma
  • 2 kaşık toz şeker
  • 1 çay kaşık tarçın













Yapılışı

Elmalı Kurabiye hamuru için önce geniş bir kaba oda sıcaklığındaki sıvı malzemeleri alıp elimizle güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya karışımıni ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazirliyoruz. İçi harcı için elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Rende ile rendeliyoruz. Küçük bir tencere yada tavaya aktararak ocağın altını yakıyoruz. Şekerini ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pisiriyoruz. İndirmeye yakın tarçınini ekleyip bir iki defa karistirdiktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Hamuruna yumurta büyüklüğünde biraz küçük parça alıp elimizde yuvarliyoruz. Merdane ile çay tablası büyüklüğünde açıyoruz. Bıçak yardımı ile şekildeki gibi kesip içine elma harcindan koyuyoruz.Rulo şeklinde sararak elimizde hafif ay şeklini veriyoruz. Yağlı kagit seridi fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra 170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Soguduktan sonra servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serpiyoruz.















Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate