6 Kasım 2015 Cuma

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi


Yayla Çorbası Tarifinin Malzemeleri

  • 1 çay bardak pirinç
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarisi
  • 2 çorba kaşık un
  • Yarım çay bardak sıvıyağ
  • 1 çorba kaşık kuru nane
  • tuz
  • Su

Yayla Çorbası Tarifinin Yapılışı

Pirinç yıkanır ve iki  bardak su ile tencereye konarak  yumuşayincaya kadar pişirilir. Yumurta, un ve yoğurt bir kabin içinde tel çırpıcı ile çırpılır. Karışıma su ilave edilerek ayran kivamina getirilir. Daha sonra bu karışım kaynayan pirincimize yavaş yavaş ilave edilerek kaynayincaya kadar sürekli karıştırklar. Tuz ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılıp ocağın altı kapanır. 
Üzeri için tavaya sıvıyağ konur. Yağ işininca kuru nane eklenir. Kuru nanenin kokusu geldimi ocağın altı kapanır ve cos
diye çorbanin üzerine dökülür. Sıcak olarak servis edilir.



Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate