25 Aralık 2015 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ HAVUÇLU TOPLAR

Hindistan Cevizli Havuçlu Toplar

Malzemeler

  • 6 ad.orta boy havuç
  • 1 çay bardak su 
  • 6 kaşık şeker 
  • 1 pk.petibor bisküvi 
  • 1 çay bardak ince çekilmiş ceviz
  • 1 pk. Hindistan cevizi

Yapılışı

Havuçlar yıkanır ve kabuğu soyularak rendelenir.  Tavaya bir kaşık yağ konur ve kavrulur.  Bir bardak su eklenirek yumusayincaya kadar pişirilir.  Pişmesine yakın şeker ilave edilir. Bir iki daha karistirdiktan sonra ocağın altı kapanır. Elimizde ufalamis olduğumuz bisküviler ve ince çekilmiş ceviz ilave edilerek kasik yardimi ile karistitılir. Biraz ilidiktan sonra bir parça alarak elimizde yuvarlanir ve Hindistan cevizi bulanarak servis tabağına konularak servis edilir.


Afiyet olsun...



4 yorum:

  1. Basit cezerye. Acil misafir planına uyar. Mutlu yıllara.:)

    YanıtlaSil
  2. Aynen. Teşekkür ederim.
    Sizede mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Aynen. Teşekkür ederim.
    Sizede mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Aynen. Teşekkür ederim.
    Sizede mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate