14 Aralık 2015 Pazartesi

Kabartma Tozlu Kiymali Pogaca Tarifi


Kabartma Tozlu Kıymalı  Poğaça Tarifi


Malzemeler

  • 1 su bardak süt
  • yarım su bardak sıvıyağ
  • 2 ad.yumurta (birinin sarısı uzerine)
  • 1 pk.kabartma tozu
  • tuz 
  • aldığı kadar un

İc malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 1 ad.soğan
  • 1 çay kaşık karabiber
  • tuz

Yapılışı

Kabartma tozlu Kıymalı pogacamizin önce iç malzemesini hazırlıyoruz. Bunun için küçük bir tencere yada tavaya sıviyag koyup ocağın altını yakıyoruz. Yemeklik dogradigimiz soğanı ilave edip bir kaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra kiymayı ilave edip kavuruyoruz. Kıyma suyunu salıp çekince kadar kavurduktan sonra tuzunu karabiberi ilave edip bir iki defa daha karistirdiktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumasi için bir kenara alıyoruz. İç harcimiz soğuktan hamurumuzu hazırlıyoruz. Bunun için önce  hamur kabımıza 
 unu alırız. Ortasını havuz gibi açarak süt, sıvıyağ,yumurta,tuz ve kabatma tozunu ilave ederek elinizle karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ederiz. Hazırladığımız hamurdan büyükçe bir parça alarak elimizde yuvarlıyoruz. Yuvarladigimiz hamuru merdaneyle açıyoruz. Yalnız çok ince acmamaliyiz. Bir cm.kalınlığından ince olmamalıdır ki pogacamiz kuru olmasın. Püf püf olsunlar. Açtığımız hamuru  şekildeki gibi sekiz eşit parçaya kesiyoruz. Daha sonra geniş yerine hazırlamış olduğumuz Kıymalı içten koyarak sigara böreği gibi sariyoruz. Üzerine fırça yardımıyla , yumurta sarısı sürerek onceden isitilmis 180 derece  fırında üzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz. Pistikten sonra fırından alarak sıcak olarak servis yapıyoruz.















Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate