11 Aralık 2015 Cuma

Kokostar Kek Tarifi

Kokostar Kek Tarifi

Malzemeler

  • 3 ad yumurta
  • 1 su bardak şeker
  • 1 su bardak siviyag
  • 1 su bardak süt
  • 1 pk.k.tozu
  • 1 pk.vanilya
  • 3 çorba kaşık kakao
  • aldığı kadar un

İçi icin

  • 1.5 şu bardağı Hindistan cevizi
  • 2 ad.yumurta beyazı
  • 4 c.kaşık şeker
  • yarım çay bardak süt












Yapılışı

 Yumurta ile şeker bir kaba alınarak şeker eriyinceye kadar çırpılır. Ardından sırasıyla sıvıyağ ve süt ilave edilerek çırpma  işlemine devam edilir. Ardindan  kakao, un ve kabartma tozu  elenerek tahta kaşıkla yada spatula yardımı ile karıştırılarak  kokostar kek hamurumuz hazır hale getirilir. 
Kokostar kek hamurumuzun içindeki hindistan cevizi topların hazırlanışına gelince bunun icin; iki adet yumurtanın beyazı dort kaşık şeker ile  karbeyazi oluncaya kadar çırpılir. Hindistan cevizi ve süt ilave edilerek kaşık ile karıştırılır. Hazırladığımız karşımdan elimizde ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kokostar kekimizin iç malzemesi hazırlanır.
Kek kalbimiz yağlanir.Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu n yarısı kek kalbin  dökülür. Ardından hazırlamış olduğumuz hindistan cevizli toplar şekildeki gibi sıralanır. Tekrar üstüne kalan diğer kek hamuru dökülür. 180 derece fırına verilerek kontrollü bir şekilde kokostar kekimiz Kabaran kadar pistilir. Kurdan kontrolü yapılarak pisdikten sonra fırından alınır. İlidiktan sonra dilimlenerek servis tabağına servis edilir.

Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. Hindistan cevizini çok severim.. kekin içinde de çok güzel olduğu kesin. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate