8 Aralık 2015 Salı

Vişne Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi

Visne Joleli Irmik Tatlisi Tarifi

Malzemeler

  • 5 su bardak süt
  • 8 çorba kaşık irmik
  • 8 çorba kaşık şeker
  • 1 pk.sade kremsanti
  • 1 pk.vanilya
  • 1 tatlı kaşık tereyağ yada margarin

Üzeri için

  • 1 pk.vişne jöle
  • 2.5 çay bardak su
  • Süslemek için hindistancevizi yada renkli çikolata parçaları


Yapılışı

Tencereye süt, irmik tereyag ve şeker konularak ocağın altı yakılır. Şeker eriyinceye kadar kaşıkla sürekli yavaş yavaş karıştırılır. Kaynama noktasına geldikten sonra  irmiğin kıvamı  koyulasincaya kadar kaynatılır. Tatlimizin kıvamı koyulastiktan sonra ocağın altı kapatılılarak kremsanti  ve vanilya ilave edilerek kaşıkla güzelce karıştırılır. Daha sonra içi soğuk su ile calkalanmis borcam yada kelepçeli kalıba tatlimiz bosaltilir. Üzeri kaşıkla yada spatulal ile duzeltilerek soğumaya  bırakılır. Sıra geldi Tatlimizin jolesi hazırlamaya. Bunun için bir paket vişne jölemız iki buçuk bardak suyun içinde eriyinceye kadar karıştırılarak hazır hale getirilir. Sogumus olan irmik Tatlimizin üzerine dokulerek buzdolabında bir -iki saat gibi bekletilir. Bu zaman zarfı içinde jölemız koyu bir kıvamında alıp donacaktır. Daha sonra üzerine istediğimiz gibi süsleyerek servise sunulur.

Afiyet olsun....




2 yorum:

  1. Ben de kek kalıbında yapmıştım çok güzel oldu:)

    YanıtlaSil
  2. İrmik Tatlısı her şekilde oldukça hafif bir tatlıdır.
    Bloguma yaptığınız yorum ve ziyaretiniz içinde çok teşekkür ederim.
    sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate