27 Ocak 2016 Çarşamba

KLASİK PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Klasik Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardak süt
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 125 gr.margarin
  • Yarım pk.yaşmaya
  • 2 kaşık toz şeker
  • tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için

1  kase kaşar ve beyaz karışık 
2-3 dal maydanoz




Yapılışı

Geniş bir kabin içerisine oda sıcaklığında olan margarin, sıvıyağ, yumurta, şeker, tuz ve sütün içinde erittigimiz maya ilave edilir. Tüm sıvılar güzelce karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek yumuşak  kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamur 45 dakika gibi mayalanmasi için üzeri örtüler bir kenarda bekletilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır.  Bunun için bir kaba beyaz peynir alınır. Üzerine kaşar rendelenir. İnce kıyılmış maydanoz ilave edilerek karıştırılır. 
Mayası gelen hamurumuzdan bir parça alınarak elimizde hafif açılır ve içine iç malzemeden konarak yarım ay şeklinde kapatılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanır ve 10-15 dakika daha Tepside mayalanmasi için beklettikten sonra 180 derece fırında üzeri kizarincaya kadar pişirilir. Sıcak olarak afiyetle yenir
KARAKÖY  POĞAÇASİ İÇİN Tıklayınız...

Afiyet olsun....


.

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, canım istedi valla:) hamur işlerini çok seviyorum. ..
    Bloğunu takibe aldım...

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim.
    Hamur işini sevmeyen varmıdır ki?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate