2 Ocak 2016 Cumartesi

Taze Spagetti Makarna Tarifi

2 Ocak 2016 Cumartesi
Taze Spagetti Makarna Tarifi



Malzemeler

  • 2 ad. yumurta
  • Yarım fincan su 
  • Tuz 
  • Aldığı kadar un 

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş  sarımsak
  • Yarım fincan sıvıyağ 
  • 1 tatlı kaşık  pulbiber
  • Kuru nane

Yapılışı


Biraz geniş bir kabin içerisine un konur ve ortasi havuz gibi açılarak yumurta ve yarim fincan su konularak sert bir hamur hazırlanır. Hamurumuz yarım saat gibi dinlendikten sonra ikiye bölünür  ve elimizde yuvarlanir. Merdane yardımı ile açılır. Daha sonra üzerine un serpilerek istediğimiz uzunlukta kesilir.Kestiğimiz spagetti makarnamız  tuzlu suda haslanir. Tuzlu suya bir iki damla yağ damlatilir. Spagetti  makarnamizin  birbirine yapismamasi  içindir.
Haşlama spagetti makarnamız delikli kepçe ile servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dokulur. Yağda pulbi er yakılarak ve kuru nane ile suslenerek servis edilir.

Afiyet olsun...







0Yorum

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe