6 Şubat 2016 Cumartesi

PASTIRMALI KAŞARLİ KREP DÜRÜM TARİFİ

Pastırmalı Kaşarlı Krep Dürüm Tarifi

Malzemeler

Krep icin

  • 1,5 su bardak su
  • 1,5 su bardak un
  • tuz

İçi icin

  • 4 dilim pastırma
  • 1 su bardak rendelenmiş kaşar peynir
  • 4-5 dal maydanoz

Yapılışı

Bir kaba su  alınır. Tuz atılır ve karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek el mikseriyle karıştırılır. Boz kıvamında pürüzsüz bir krep hamuru hazırlanır. Diğer taraftan Pastırmalar istediğimiz şekilde ve büyüklükte doğanır. Tavaya bir kaşık sıvıyağ  konularak bir-iki çevrilir. Üzerine kaşar ilave edilerek kaşarlarin ermesiyle ocağın altı kapatılır.
Krepleri hazırlamak için tavanı içine çok hafif yağ sürülür. Tava iyice isininca bir kepçe yardımı ile  krep hamuru tavaya  dökülür ve tavanin her yerine yayılır. Krep hamurunun her iki tarafında pişrildikten sonra iç Pastırmalı kaşarlı iç malzeme konarak maydanoz ilave edilir ve dürüm şeklinde  sarılırak sıcak olarak yenilir.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate