30 Mart 2016 Çarşamba

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ

Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler

  • 3 ad. yufka
  • Yarım kilo ıspanak 
  • 1 ad. soğan 
  • 1 yarım tatlı kaşık karabiber 
  • Tuz

Sos malzemesi icin

  • 1 ad.yumurta
  • Yarım su bardak sıvıyağ
  • 1 su bardak süt 

Yapılışı

Öncelikle ıspanaklarimiz ayıklanır ve bol su  ile yikanir. Yikadigimiz ıspanaklarin suyu süzülerek bir kaba alınır.  Üzerine yemekli dogradigimiz soğan Tuzla ovularak ilave edilir. Ardından karabiber tuz ve sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır. İç malzememızı bu şekilde hazirladiktan sonra sıra geldi ara sosunu hazırlamaya. Bunun için bir kaba yumurta, süt ve sıvıyağ alınır ve karıştırılır.  Bütün bu ön  hazırliklarimızı yaptıktan sonra sıra geldi ıspanaklı gül boregimizi  hazırlamaya.  Bunun icin yufkayı önce yukardan aşağıya daha sonrada soldan sağa kesilerek dörde bölünür. Böldüğümüz parçanın bir tanesi alınarak önce sos sürülür daha sonrada  geniş tarafina ıspanaklı iç malzeme konularak rulo yapılır. Yaptığımız ruloyu kendi etrafında dolayarak yağlı kağıt serili fırın tepsine dizilir. Bütün  yufkaları bu şekilde hazirlandiktan sonra üzerine kalan sostan  sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kizarincaya kadar pişirilir.
Pişen ıspanaklı  gül boreklerimiz  fırından alındiktan  sonra ılık olarak servis edilir.



Afiyet olsun....




2 yorum:

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate