26 Mart 2016 Cumartesi

TARÇINLI-HAVUÇLU KEK TARİFİ

Tarçınlı -Havuçlu Kek Tarifi 


Malzemeler

  • 3 ad. yumurta
  • 1 su bardaktan bir parmak eksik sıvıyağ 
  • 1 su bardak yoğurt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşık tarçın
  • 3 ad. Havuç 
  • 1 su bardak mısır nişastası 
  • 2 su bardak un

Yapılışı

Yumurta ve şeker bir kaba alınarak şeker eriyinceye kadar çırpılır. Ardından sırasıyla sıvıyağ ve yoğurt ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir.Bütün sıvılar iyice güzelce cirpildiktan sonra nişasta, un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Spatula yada tahta kaşıkla karıştırılır. Ardından tarçın ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Son olarakta kabuğunu soyup ince rendeledigimiz havuç ilave edilir ve karıştırılır.  Hazırladığımız  tarçınlı, havuçlu kek hamurumuz içini yagladigimiz kek kalıbımıza bosaltarak 170 derece fırında  kurdan kontrolü yapılarak pişirilir. Pistiğinden emin olduktan sonra fırından alınır. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkararak dilimlenerek servis edilir.
Tarçını bir çok yerde kullanıyoruz. Bunlardan biriside kek. Müthiş bir aroması ve mis gibi bir kokusu var. Ben çok beğendim. Sizinde begeneceğinizi tahmin ediyorum.
Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin...



Afiyet olsun...


Diger


2 yorum:

  1. Merhaba
    Blog keşif etkinliğinden gelityorum
    Ellerinize sağlık
    Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Hoş geldiniz.Sefalar getirdiniz.
    Benide unutmayıp buralara kadar gelmissiniz çok çok teşekkür ederim.
    Bende blogunuzu takipdeyim..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate