11 Nisan 2016 Pazartesi

ARNAVUT BÖREĞİ NASIL YAPILIR..?

Arnavut Böreği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3 su bardak un
  • Tuz
  • Su

İç malzemesi için

  • Yarım kilo ıspanak 
  • 1 ad. Soğan 
  • 2 çorba kaşık sıvıyağ 
  • Karabiber
  • Tuz

Ara Kati için 

  • Yarım pk.margarin
  • Yarım çay bardak sıvıyağ 


Yapılışı

Derin bir kaba un ve tuz alınarak ılık su ile çok sert olmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.  Hamurumuzun üzerini kapatıp en az yarim saat, ben iki saat kadar dinlendiriyoruz. Bu arada bir taraftanda iç malzemesini hazırlıyoruz. Bunun içinde ıspanağı bol su ile yıkıyoruz ve dogruyoruz. Üzerine soğanı yemeklik doğrayıp tuz ile ovarak ilave ediyoruz. Daha sonra tuz,sıvıyağ ve karabiberide ekleyerek bütün malzemeyi harmanliyoruz. İç malzememizıde hazirladiktan sonra sıra geldi hamurumuzu açmaya. 
Bunun için bekletip dinlendirdigimiz hamurdan  ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarliyoryuz. Bütün hamuru bu şekilde yuvarladiktan sonra yarı yarıya ikiye ayırıyoruz. Ben on altı alta on altı üste olacak sekilde ayırdım. Yuvarladigimiz hamuru biraz daha bekletip dinlendirdikten sonra elimizle yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine ısıttığımız margarin ve sıvıyağ karışımından sürüyoruz.Bu şekilde hamurları  açıp arasına yağ sürerek on altı bezeyi hazırlıyoruz. Üzerini Streçle kapatıp 15-20 dakika daha  bekleyiyoruz. Beklettigimiz zaman cok kolay aciliyor.Bir süre beklettiğimiz hamurumuzu elimizle tepsimize göre açıp içi yağlanmış tepsiye yayiyoruz. Üzerine iç malzememizi ilave edip diğer ayırdığımız bezleride aynı şekilde açıp tepsimizin üzerine kapatıyoruz. Arbavut boreğimizi bu şekilde hazıraldıktan sonra bıçakla hafif keserek dilimliyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pisiriyoruz. Pişen Arnavut böreğimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık olarak servis kabına alıp servis ediyoruz. 


Afiyet olsun...



Arnavut Böreği Tarifi
Resimli Arnavut Böreği 







2 yorum:

  1. Nefis nefis sicacik çayla kahveyle ne güzel gider.

    YanıtlaSil
  2. Aynen müthiş bir lezzet...Hazır yufkalardanda yapıyoruz. Ama elde açılan böreğin lezzeti ille başka oluyor. Yorum ve ziyaretini için teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate