20 Nisan 2016 Çarşamba

ÇİLEKLİ KEK TARİFİ


Çilekli Kek Tarifi

Malzemeler

  • 3 ad. yumurta
  • 1 su bardak şeker 
  • 1 su bardaktan 1 parmak eksik sıvıyağ 
  • 1 su bardak süt 
  • 1 su bardak buğday nişastası 
  • 1.5 su bardak u 
  • 1 pk. vanilya 
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 kase ayıklanıp yıkanmış çilek 


Yapılışı 

Derin bir kaba yumurta ve şeker alınarak şeker eriyinceye kadar mikserle çırpılır. Ardından sırasıyla sıvıyağ ve süt ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Daha sonra nişasta, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek spatula yada tahta kaşık ile karıştırılarak Çilekli kek hamurumuz hazırlanır. Bu arada ayıklanmİş ve yıkanmış  olan çileklerimiz bıçakla kaç parçaya bölünerek  küçültülür. Ama eğer çileklerimiz küçükse bıçakla bir kaç parça ayırmaya gerek yoktur. Benim çileklerim büyük olduğu için bu yolu tercih ettim.
Hazırladığımız kek hamurunu dikdörtgen borcamı yağlayıp yarısını döküyoruz. Üzerine hazırladığımız çilekleri  ilave ediyoruz. Diğer kalan kek hamurunuda üzerine ilave edip 170 derece fırında kurdan kontrolü yaparak pişiriyoruz. Pişdiken sonra içini çekmesi için biraz kapalı fırında bekletiyoruz.  Çilekli kekimiz ılık hale geldikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz.
Çileğin verdiği  o müthiş  aromayla oldukça lezzetli bir kek oldu. Kesinlikle beğeneceğinizi tahmin ediyorum.  


O zaman napıyoruz...???
Çileğin bol olduğu şu günlerde  mutfağa girip çilekli kek yapıyoruz.

Hadi bakalım size kolay gelsin...


Afiyet olsun.....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate