16 Mayıs 2016 Pazartesi

ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ

Çiçek Poğaça 

Malzemeler

  • 1 su bardak süt 
  • 1 su bardak sulu yoğurt
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 2 ad. yumurta (birinin sarısı uzerine)
  • Yarım pk. margarin 
  • Yarım pk. yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için 

  • lor peyniri 
  • Kaşar peyniri
  • 1 ad. haşlanmış patates 
  • 4-5 dal maydanoz
Çiçek Poğaça 

Yapılışı

Oda sıcaklığında olan sıvı malzemeler ve maya hamur yoğurma kabına alınarak elimizle güzelce karıştırılır. Ardından tuz ve un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hazırladığımız hamurumuzun üzeri kapatılarak mayalanıp kabarincaya kadar bir yarım saat gibi bekletilir. Hamurumuzun mayalanmasi için bir kenarda beklerken iç malzemesi hazırlanır. Bunun için kaşar peyniri rendelenir. Üzerine lor peyniri ilave edilir. Yıkayıp ince kıydığımız maydanoz da ilave edilerek iç malzememiz hazırlanir.
Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak elimizle yuvarlanip açılır. İçine bir kaşık iç malzeme konarak yuvarlanır. Yuvarladigimiz hamurun uzerine elimizle hafifçe bastırarak yassılaştırılır ve kenarlarına bıçakla dört - beş dilim kesilir. Yani çizik atılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.  Bütün hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra 15 dakika gibi tepside mayalanmasi için bekletilir. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen  çiçek poğaçalarımız fırından alınarak biraz ılıdıktan sonra servis kabına alınarak servis edilir.

Çiçek Poğaça 


Afiyet olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate