16 Mayıs 2016 Pazartesi

Çiçek Poğaça Tarifi

16 Mayıs 2016 Pazartesi
Çiçek Poğaça 

Çiçek Poğaça Tarifinin Malzemeleri

  • 1 su bardak süt 
  • 1 su bardak sulu yoğurt
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 2 ad. yumurta (birinin sarısı uzerine)
  • Yarım pk. margarin 
  • Yarım pk. yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için 

  • lor peyniri 
  • Kaşar peyniri
  • 1 ad. haşlanmış patates 
  • 4-5 dal maydanoz
Çiçek Poğaça 

Çiçek Poğaça Tarifinin Yapılışı


  • Oda sıcaklığında olan sıvı malzemeler ve maya hamur yoğurma kabına alınarak elimizle güzelce karıştırılır. 
  • Ardından tuz ve un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. 
  • Hazırladığımız hamurumuzun üzeri kapatılarak mayalanıp kabarincaya kadar bir yarım saat gibi bekletilir. 
  • Hamurumuzun mayalanmasi için bir kenarda beklerken iç malzemesi hazırlanır.
  •  Bunun için kaşar peyniri rendelenir. Üzerine lor peyniri ilave edilir. 
  • Yıkayıp ince kıydığımız maydanoz da ilave edilerek iç malzememiz hazırlanir.
  • Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak elimizle yuvarlanip açılır. 
  • İçine bir kaşık iç malzeme konarak yuvarlanır. Yuvarladigimiz hamurun üzerine elimizle hafifçe bastırarak yassılaştırılır ve kenarlarına bıçakla dört - beş dilim kesilir.
  •  Yani çizik atılır . Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.  
  • Bütün hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra 30 dakika gibi tepside mayalanması için bekletilir. 
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. 
  • Pişen  çiçek poğaçalarımız fırından alınarak sıcak  yada ılık  olarak servis edilir.

Çiçek Poğaça 


Afiyet olsun...











0Yorum

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe