3 Mayıs 2016 Salı

KARBONATLI HAMUR KIZARTMASI TARİFİ

Karbonatlı Hamur Kızartması 


Malzemeler

  • 2 ad.yumurta
  • 1.5 su bardak sulu yoğurt 
  • 1 tatlı kaşık karbonat
  • 1 tatlı kaşık tuz
Karbonatlı Hamur Kızartması

Yapılışı

Geniş bir kaba yumurta, yoğurt ve karbonat alınır. Elimizle güzelce karıştırılır. Ardından un ve tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur bir 20 dakika gibi dinlendirilir. Daha sonra dinlenen hamurumuzdan portakal büyüklüğünde  parçalar alınarak önce elimizde yuvarlanır ve daha sonra Merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılıp ister kalıplarla kesip isterseniz bıçakla kare yada üçgen şeklinde kesip kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.Kizarttiğimiz hamurlar havlu kağit serili kaba alınır.  Bütün hamurlar bu şekilde kizarttiktan sonra servis kabına alınarak yanında çay ile afiyetle yenilir. 
Oldukça az yağ çeken ve hafif bir tarif. Hamur kızartmasını  karbonat ile denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Çay saatleriniz için pratik bir tarif diyebilirim.
Karbonatlı Hamur Kızartması 


Afiyet olsun...





6 yorum:

  1. Karbonatla denememiştim.. Çok güzel kabarmış. Ellerinize sağlık..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Begenmenize sevindim Nahide hanim.Hem güzel kabardilar hemde yağı az çekiyor bu tarif.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Begenmenize sevindim Nahide hanim.Hem güzel kabardilar hemde yağı az çekiyor bu tarif.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. cok severim elinize saglık :)

    YanıtlaSil
  5. Rahmetli babaannecigim yapardi. Çocukluguma gittim bu tarifle.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate