10 Haziran 2016 Cuma

KURU BARBUNYA YEMEĞİ TARİFİ


Kuru Barbunya Yemeği 

Malzemeler

  • Yarım kilo kuru barbunya
  • 1 ad. Orta boy havuç
  • 1 ad. Orta boy patates 
  • 2 ad. Orta boy soğan 
  • 3 ad. Orta boy domates
  • 1 çay bardak sıvıyağ 
  • 2 ad.kesme şeker 
  • Tuz
  • Üzerine 4-5 dal dereotu yada maydanoz 

Yapılışı 

Barbunyalar akşamdan bir tencereye konularak üzerini geçecek şekilde su konularak bir taşım  kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Kara suyu çıkan barbunyalarin suyu süzülerek bir iki su yıkanır. Tencereye sıvıyağ konulur ve ocağın altı yakılır. Yemeklik doğradığımız soğanlar ilave edilerek kavrulur. Ardından  küp küp doğradığımız domatesler ilave edilerek domatesler kıvam alıncaya kadar kavrulma işlemi devam eder. Daha sonra kup kup doğradığımız önce havuç ardından patates ilave edilerek biraz daha kavrulur.Son olarakta haşlanmış barbunyalarımız ilave edilerek bir iki daha karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edilir. Tuz ve şeker konularak tencerenin kapağı kapatılır ve barbunyalar yumuşayincaya kadar pişirilir. Pişen kuru barbunya yemeğimizi  servis kabına alarak biraz ilidiktan sonra üzerine maydanoz yada dereotu ile süsleyerek servis edilir.

Kuru Barbunya Yemeği 


Afiyet olsun...


 

7 yorum:

  1. Ellerinize emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Elinize saglik fasülyenin her halini severim.

    YanıtlaSil
  3. Fotoğrafa dikkatli bakmadan ve başlığı okumadan lokma tatlısı sandım iyi mi? :)) Ellerine sağlık. Çok severim.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate