29 Eylül 2016 Perşembe

KIYMALI PUF BÖREĞİ TARİFİ

Kıymalı püf böreği 

Malzemeler

  • 2 ad.yumurta
  • 1 su bardak yoğurt
  • 1 çay kaşık karbonat
  • tuz
  • ve aldığı kadar un

İç malzemesi için

  • 250 gram kıyma 
  • 1 ad.soğan
  • 4-5 dal maydanoz 
  • karabiber 
  • tuz
  • Ayrıca Kızartmak için sıvıyağ 

Yapılışı 

Hamur yoğurma kabına önce sıvı malzemeler alınarak karıştırılır. Ardından karbonat, tuz ve un ilave edilerek kulak memesi  kıvamında bir hamur ha hazırlanır.
Hamurumuz 15 dakika gibi dinlenirken biz iç malzemeyi hazırlıyoruz. Bunun için Kıymayı biraz genişçe bir kaba alıyoruz. Soğanı  ince doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Maydanoz ince ince kıyıp ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra elimizle güzelce karıştırıyoruz. Inceltmek için az miktarda bir su koyuyoruz. Kıymanın hamurun üzerinde dağıtması kolay olsun diye. Bütün bu on hazırlıklarımızı yaptıktan sonra sıra geldi; Kıymalı püf boregimizi yapmaya. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarliyoruz. Sonra merdane yardımı ile açıyoruz. Üzerine iç malzemeden koyup yarım ay şeklinde kapatarak kenarındaki fazlalıkları küçük bir tabak yardımı ile kesiyoruz. Sonra ocakta kızgın yağda arkalı önlü kızartıp havlu kağıt koyduğumuz kaba alıyoruz.  Bütün hamurumuzu bu şekilde hazırlayıp bitirdikten sonra yanına demi güzel bir çay ile afiyetle yiyoruz.
 Hadi bakalım mutfağaaaaa....
Kendinize yada sevdiklerinize bu güzel lezzetle bir ziyafet çekin.


Afiyet olsun....

2 yorum:

  1. Üzüldüm mü desem şimdi? Nasıl desem? Yakındaysan hadi gel. Yine yaparım ben sana.
    Sevgiler,selamlar

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate