23 Ekim 2016 Pazar

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

El Açması Ispanaklı Börek 

 Bu gün mutfağımıza girdik ve dumanı üstünde sıcak mis gibi bir el açması ıspanaklı börek hazırladık. Zor gibi görünüyor belki ama.Değil. İnanin zor değil.  Çok basit ve kolay. Hamuru hazırlayıp bezelere ayırıyoruz. Sonrada elinizle biraz açıp yağlayıp üst üste koyarak biraz bekletiyoruz. Ardından her bir hamuru çeke çeke inceltiyoruz. Denemek isteyen arkadaşlar hemen kolları sıvayıp mutfağa girerek bu tarifimizi  deneyebilir. Eminim çok beğeneceksiniz.

Şimdi detaylı anlatım için,

Gelsin tarifimiz bakalım ...



Malzemeler

  • 3.5 su bardak un
  • 2 çorba kaşık yoğurt 
  • 1 çorba kaşık sıvıyağ 
  • tuz
  • su

İç malzemesi için

  • 1 demet ıspanak 
  • 1 ad.kuru soğan
  • 1 çay kaşık karabiber 
  • 1 çay kaşık tuz
  • 2 çorba kaşık sıvıyağ 

Üzeri için

  • 1 ad.yumurta
  • çörekotu
  • susam
El Açması Ispanaklı Börek 

Yapılışı

Derin bir kaba hamur malzemeleri alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurumuz dinlenmesi için üzeri streçle kapatılarak bir saat bekletilir. Hamurumuz dinlenirken biz bu arada ıspanağımızı bol su İle yıkayıp süzüyoruz. Yıkadığımız ıspanağımızı biraz irice doğruyoruz.  Tava yada tenceremize sıvıyağ koyup ocağın altını yakarak yemeklik doğradığımız soğanı ilave ediyoruz. Soğanı yağda fazla öldürmeden bir iki defa çevirdikten sonra ıspanağımızı ilave ediyoruz. Ispanağımızı da bir iki defa çevirdikten sonra tuz ve karabiberini ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Böreğimizi açmak için önce hamurunu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bezelerimizi elinizle tabak büyüklüğünde açıp üzerine sıvıyağ sürerek üst üste koyup on beş dakika kendini salması için bekletiyoruz. Daha sonra beklettiğimiz tabak büyüklüğündeki hamurlarımızı elinizle masanın üzerinde çeke çeke arada elimizi sıvıyağa batırarak açabildiğimiz kadar ince acıyoruz. Üzerine iç malzemeden koyup rulo şeklinde sararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.Bütün hamurunu aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine  yerleştirilen sonra üzerine bir yumurtayı beyazıyla beraber karıştırarak sürüyoruz. Son olarakta çörekotu ve susam serpiştirip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

El Açması Ispanaklı Börek 

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate