26 Ekim 2016 Çarşamba

FIRINDA PALAMUT PİLAKİ TARİFİ

Fırında palamut pilaki 

Malzemeler

  • 1 ad.palamut (dilimlenmiş)
  • 1 ad.patates
  • 2 ad. soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 ad.domates
  • yarım çay bardak sıvıyağ 
  • 1 çay kaşık karabiber
  • tuz

YAPILIŞI

Bu yemeğimizi yapmaya başlarken önce soğanın kabukları soyulur ve piyazlık doğranır. Küçük bir tavaya sıvıyağ konularak bir iki defa karıştırılır ve hatta biraz karamelize olursa lezzetine bir lezzet daha katmış olursunuz. Benim naçizane tavsiyem. Karamelize olan soğanlarımız  fırın kabına alınır. Üzerine dilimlenmiş palamut balıkarı ilave edilir. Ardından  soyup yıkadığımız patates ve domates dilimlenerek palamut balığımızın üzerine ilave edilir. Aralara bir kaç diş sarımsak  eklenir. Üzerine sıvıyağ, tuz ve karabiber serperek yarım çay bardak suyu da ilave ettikten sonra üzeri folyo ile kapatılarak 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Son fırından almaya yakın bir beş dakika daha fırında tutularak fırından alınır ve sıcak olarak yanında roka yada yeşil salata eşliğinde servis edilir. 
Fırında palamut pilaki 

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate