19 Ekim 2016 Çarşamba

KISIR TARİFİ


Kısır

Bu gün kü tarifimiz şöyle ekşili turşulu bol yeşillikli bir kısır tarifi. Kısır'ın bizim mutfak kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Çay saatlerimizin  en çok sevilen salata çeşitletlerinin başında gelir bana göre. Bizim evde haftanın bir günü mutlaka kısır günüdür. O derece yani. Çok severiz. 
Şimdi gelelim bu guzel tarifin yapılışına.

Gelsin tarifimiz. ..

Malzemeler

  • 2 su bardak köftelik bulgur
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 demet yeşil soğan 
  • 2 ad. domates
  • 2 ad. salatalık 
  • yarım su bardak sıvıyağ 
  • 2 çorba kaşık domates ve biber salçası 
  • tuz
  • limon

Yapılışı 

Geniş  ve derin bir kaba bulgurumuz sıcak su ile üzerini geçecek şekilde ıslatılır ve kabarması için üzeri bir kapakla kapatılır. Bu arada yeşilliklerimiz bol su ile yıkanır ve suyu süzülür. Domates ve salatalık küp küp küçük bir şekilde doğanır bir kaba alınır.Yeşil soğan ve maydanozumuzda  ince ince kıyılıp hazırlanır.
Kabarıp yumuşayan bulgurumuza Salça ve tuz ilave edilerek yavaş yavaş elimizle kısırımızı yoğurmaya başlıyoruz. Ardından limon ilave edip yoğurma işlemine devam ediyoruz.  Biraz yoğurduktan sonra  doğradığımız domates, salatalık, yeşil soğan ve maydanozu ilave ediyoruz. Üzerine sıvıyağ ve limon ilave ederek yeşillikleri fazla ezmeden iki elimizle karıştırıp limon ve tuz ayarını yaptıktan sonra servis kabına alıyoruz. 


Kısır


Afiyet olsun...





3 yorum:

  1. Kisir en sevdigimsalatalardandir. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Derya Hanım.
    Bizimde bir numaralı favorilerimizden.
    Çok severiz. Çok da sık yapılır bizim evde. Birde çocuklara sebze yedirmenin en güzel yolu.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Derya Hanım.
    Bizimde bir numaralı favorilerimizden.
    Çok severiz. Çok da sık yapılır bizim evde. Birde çocuklara sebze yedirmenin en güzel yolu.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate