20 Kasım 2016 Pazar

DANA BEYNİ NASIL PİŞİRİLİR?

Dana beyini nasıl pişirilir? 

Sakatat türü yemekleri bazıları sever, bazıları da hiç sevmez hatta tadına bile bakmaz. Bizde çok sık olmasada arada bir yapılır. Bu günde o günlerden biri. Mutfağımıza girdik ve kollarımızı sıvadık. Dana beyini nasıl pişirilir diye merak edenler için bu tarifimizi hazırladık. Kolay ve basit bir tarif. 
Dikkat edilecek önemli nokta; zarların temizlenmesi.

Haydi bakalım. ..

Gelsin tarifimiz...

Malzemeler

  • 1 ad. Dana beyni 
  • Yarım çay bardak zeytinyağı 
  • 1 ad. limon
  • 1 çorba kaşık kekik
  • Yarım tatlı kaşık tuz 

Yapılışı 

Dana beynini pişirmeye başlamadan önce dışındaki kanlı zarının temizlememiz gerekir. Bunun için dana beynini bir elimize alarak akan musluğun altına tutulur  ve diğer elimizlede zarı beyinde ayrılır. Dış kısmındaki zarı bu şekilde temizledikten sonra tencereye alınır ve üzerine çıkacak kadar su konarak ocağın altı yakılır. Tenceremiz kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılarak kapağı kapalı bir şekilde on beş dakika kaynatılır. On beş dakika sonra ocağın altı kapatılarak kendi suyu içerisinde soğumaya bırakılır. 
Doğuya dana  beynimiz servis tabanına alınır. Bırak yardımı ile dilimlere ayrılır. Ardından kucuk bir kasede limon, tuz, sıvıyağ ve kekik  bir kapta karıştıtılır.  Hazırlamış  olduğumuz limonlu sosumuz dana beyininin üzerine dökülerek servis masasındaki yerini alır.

Dana beyini nasıl pişirilir? 


Afiyet olsun ....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate