1 Kasım 2016 Salı

DEREOTLU PEYNİRLİ HAMUR KIZARTMASI TARİFİ


Dereotlu peynirli hamur kızartması 

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 ad. yumurta
  • Bir kase beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 1 pk.kabartma tozu
  • tuz
  • Ve aldığı kadar un
  • Kızartma için sıvıyağ 

Dereotlu peynirli hamur kızartması 

Yapılışı


Hamur yoğurma kabımıza yoğurt ve yumurtayı alıyoruz. Üzerine beyaz peyniri elimizle ufalıyoruz. Ardından yıkayıp ince kıydığımız dereotunu  ilave ediyoruz. Daha sonra tuz ,un ve kabartma tozumuzuda ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu beş yada on dakika gibi dinlendiriyoruz. Hamurumuz biraz dinlendikten sonra tavaya bolca sıvıyağ koyup ocağın altını yakıyoruz. Hamurumuzdan kücük parçalar alıp elimizde yastıltarak kızgın yağda Arkalı önlü kızartıyoruz.Kızarttığımız dereotlu peynirli hamur kızartmalarımızı havlu kağıt koyduğumuz servis kabımıza alıyoruz. Bütün Hamurumuzı bu şekilde kızarttıktan sonra yanında çay ile sıcak sıcak ikram ediyoruz.

Dereotlu peynirli hamur kızartması 


Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate