27 Kasım 2016 Pazar

ISPANAKLI HAVUÇLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Ispanaklı Havuçlu  Arpa Şehriye Çorbası


Malzemeler

  • 1 çay bardak arpa Şehriye 
  • 1 ad. Orta boy havuç 
  • Yarım demet ıspanak
  • 1 ad.küçük soğan 
  • 1 çorba kaşık un
  • Yarım çay bardak sıvıyağ 
  • Tuz
  • Su

Yapılışı 

Ispanaklarımız ayıklanmış ince doğranır. Bol su ile yıkanır ve suyu süzülür. Tenceremize  sıvıyağ konularak ocağın altı yakılır. Kabuğunu soyup rendelediğimiz soğanlar ilave edilir.Tahta kaşıkla çevrilerek biraz kavurduktan sonra kabuğunu soyup rendelediğimiz havucumuz ilave edilerek biraz daha kavrulup suyu ve tuzu ilave edilir. Kapağı kapatılarak kaynamayı bırakılır. Tenceremiz  kaynadıktan sonra arpa şehriyemiz ilave edilErek kaynama işlemi devam eder. Arpa şehriyemizin pişmesine yakın yıkayıp ince doğradığımız Ispanaklarımız ilave edilir. Ispanaklı Havuçlu arpa Şehriye Çorbamız kaynamaya devam ederken un küçük bir kase içinde su ile açılarak çorbaya karıştırılır ve çorbamızın kıvamı ayarlanarak bir  iki taşım daha kaynatılır ve ocağımızın altı kapatılır. Beş on dakika dinlendikten sonra sıcak olarak sofrada yerini alır. 


Afiyat olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate