13 Kasım 2016 Pazar

YOĞURTLU CEVİZLİ PANCAR SALATASI (PEMBE SULTAN)TARİFİ


Yoğurtlu cevizli pancar salatasını bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde yemiştim.  Ve tadına bayıldım. Tadına bakmadan önce kırmızı lahana sanmıştım. Ama değildi tabi. Renk olarak kırmızı lahanaya benziyor ya. Hele birde içindeki cevizler yerken böyle kıtır kıtır. Tabi  ben hemen bu tarifi evde hazırladım.  Tamda oğlumun doğum günü vardı. Doğum günü menüsünde yerini aldı. Yoğurtlu cevizli pancar salatası yiyenlerden tam not aldı. Çok beğenildi denemek isteyenler için yüzde yüz on numara bir tarif sizler için geliyor efendim. Haydi bakalim bu güzel tarifin malzeme listesi ve yapılışına bir göz atalım.  ..

Malzemeler

  • 4 ad. Orta boy pancar
  • 2 çorba kaşık sıvıyağ 
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • ceviz (miktarı size kalmış)

Yapılışı

Pancalarımız yıkanır ve bir kaba rendelenir.  Rendelediğimiz pancarımız tavaya sıvıyağ konularak ocağı alınır ve kaşık yardımı ile kavrulur.  Ne çok fazla nede çok az, yani orta derecede pancarların biraz diriliği gidecek şekilde tavada soteledikten sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.  Bu arada sarımsakların kabuğu soyularak havada düşülür yada rendenin ince yeri ile rendelenip yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Üzerine soğuyan pancarımız ilave edilir güzelce karıştırılır.Pembe bir renk alan Yoğurtlu pancarımıza bıçakla irice kestiğimiz cevizlerde ilave edilerek tekrar karıştırılır ve servis kabına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate