11 Aralık 2016 Pazar

ADIM ADIM RESİMLİ KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ TARİFİ - DALINDAN SOFRAMIZA GELEN LEZZET

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır? 

Yazın memlekete gittiğimde İstanbul'a dönememize bir gün kala keçiboynuzu pekmezi hazırlamıştık.Tabi ben yalnız hazıralmadım. Annemle beraber hazıraldık. Zaten yalnız hazırlanacak bir iş değil . Biraz meşakkatli ama. Bir o kadar da eğlenceli aslında.  Ne zamandan beri yazmayı düşünüp bir türlü fırsat bulup yazamadığım bu güzel ve özel tarifi bu gün bol resimli ve en ince ayrıntıya kadar  dalından soframıza kadar gelen her halini kare kare resimledim ve aşağıdaki tarifi sizler için hazırladım.

Haydi bakalım tarifimize bir göz atalım...



Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır? 
Köye gittiğimizde uzun sırıklarla keçiboynuzunu çırptık ve yerlere dökülenleri topladık.



Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır? 
Yerlere dökülen keçiboynuzlarını kovalara doldurup sonra çuvala boşalttık.

Malzemeler

  • 1 çuval keçiboynuzu
  • su 
  • Kaynatmak için büyük kazan 

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır? 

Yapılışı

Topladığımız keçiboynuzlarını geniş bir leğene parti parti  doldurup bol su ile yıkadıktan sonra suları süzülmesi için resimdeki gibi plastik delikli kasalara doldurduk. Yere temiz naylon sererek büyük taşların üzerinde çekiç yada küçük taşla keçiboynuzunu kırdık yada ezdik. 



Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır?
Keçiboynuzların hepsi kırıldıktan sonra Kazana doldurduk  ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek akşamdan  ıslattık  Ara ara iki üç saatte bir elimizde karıştırdık.


Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır? 
Sabah erkenden İslatmış olduğumuz keçiboynuzunu kevgirden süzerek ocağa ateşe koyduk.Tabiki bahsettiğim ve resimdede gördüğünüz üzere odun ateşi. Evet keçiboynuzu pekmezimizi artık yavaş yavaş kaynamaya bıraktık.



Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır?
Koyulaşana kadar kaynana işlemi devam eder. 

Keçiboynuzu pekmezimizin koyulaşması bayağı bir zaman alacaktır. 8-9 saat hatta daha fazla kaynayabilir. Kıvamına bakılarak kontrol edildi ve yeterli derecede koyulaşdıktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bıraktık. 


Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır?

Veee. ..
Pekmezimiz yemeye hazır. .


Afiyet olsun. ...





  • Harput Pekmezi Tarifi
  • Keçiboynuzu Pekmezi Tarifi
  • Ev Yapımı Keçiboynuzu Pekmezi Tarifi 






























1 yorum:

  1. Bu çok ilginç işte. Epey kaynıyormuş ama çok güzel olmuştur...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate