28 Ocak 2017 Cumartesi

TAVUK CİĞERİ NASIL KIZARTILIR?

Tavuk Ciğeri

Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk ciğeri 
  • 1 su bardak un
  • tuz
  • ve Kızartmak için sıvıyağ 

Yapılışı 

Tavuk ciğerimiz  beyaz yağlarından ayıklanıp kuşbaşı doğanır. Sonra yıkanır ve suyu süzülmesi için delikli kaba alınır.
Ayrı geniş bir kaba un alınır. Tuz ilave edilir. Tavuk ciğerimiz una bulanır. Bu arada tavaya sıvıyağ konularak ocağın altı yakılır. Una buladığımız tavuk ciğerimiz kızgın yağda her tarafı güzelce kızartılır.  Çok fazla tutmamıza gerek yok. Çabuk pişiyorlar. Kizattığımız tavuk ciğerimizi servis kabına alınarak yanında soğan salatası yada yeşil salatayla servis edilir.


Tavuk Ciğeri


Afiyet olsun...


  • Tavuk Ciğeri Tarifi
  • Et Yemekleri
  • Tavuk Ciğeri Yemeği


2 yorum:

  1. Cafe Tigrisin blog keşif etkinliğinden geliyorum ve sizi keşfettim. Bana da beklerim muhakkak.

    www.nilgunozenaydin.com

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretini için teşekkür ederim.
    Bende takibe aldım. ..

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate