26 Şubat 2017 Pazar

EL AÇMASI ISPANAKLI GÜL BÖREK TARİFİ

El açması ıspanaklı gül böreği 


  Bu gün yapmış olduğum el açmasi ıspanaklı gül böreğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben kendim çok fazla haZir yufka olayına girmiyorum. Bir acil durum yoksa genelde böreği elde açmaya çalışırım. Ama zaman zaman  hazır yufkaya kaçtığımız durumlarda olmuyor değil. Ancak şunuda söylemeden geçmek istemiyorum. Hazır yufka asla elde açılan böreğin yerini tutmaz. Elde açılan böreğin lezzeti apayrıdır.
Lafımı çok fazla uzatmadan nacizane kendi mutfağımda pişirip resimlediğim el açması ıspanaklı gül böreğinin yapılışına bir göz atalım. .

El açması ıspanaklı gül böreği 


Malzemeler

Hamuru için 
  • 4 su bardak un
  • tuz
  • su

İç malzemesi için 

  • Yarım kilo ıspanak 
  • 1 ad. Kuru soğan 
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • tuz
  • sıvıyağ

Hamuru açmak için

  • 5 gr. margarin
  • 1 çay bardak sıvıyağ

Yapılışı 

Hamur yoğurma kabına un alınır.  Ortası havuz gibi açılarak tuzu ve su ilave edilErek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurumuzun üstü Streç  filmle örtülerek dinlenmeye bırakılır. 30 dk.  kadar bekletilir. 
Bu arada  ıspanaklarımız ayıklanır ve doğranır. Bol su ile yıkanarak suyu süzülür. Ayrı bir kaba alınır. Soğan kabuğu soyularak yemeklik doğranır ve tuz ile ovularak ıspanağa ilave edilir. Ardından sıvıyağ, tuz ve baharatlar ilave edilerek elimizde karıştırılır. Bu şekilde hazırladığımız iç malzememiz bir kenara alınır. 
Sıra geldi böreğimizi açmaya.  Bunun için Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elimizde yuvarlanır ve elimize eritmiş olduğumuź margarin ve sıvıyağ karışımından  sürülerek üzerlerine hafiften bastırılır.  Çay tabağı  büyüklüğünde  açılır. Bu şekilde 10 dk. kadar beklettilir. Sonra hamurlar tek tek tezgah üzerinde yada masada elimizle açılır.Yeteri büyüklükte açılan hamurumuzun bir kenarı biraz içeri katlanarak üzerine iç malzemeden konulur ve rulo yapılır. Rulo yaptığımız böreğimiz resimdeki gibi gül şeklinde sarılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir.  Bütün hamurumuz bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpiştirilerek 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. 


El açması ıspanaklı gül böreği 


Afiyet olsun...


  • El açması Börek Tarifi 
  • Ispanaklı Börek 
  • Ev Yapımı Börek 
  • Gül Börek Tarifi 











 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate