9 Şubat 2017 Perşembe

KARNABAHAR KIZARTMASI TARİFİ


Karnabahar Kızartması 


Karnabahar kızartması tarifiyle bu gün karşınızdayım. Karnabaharın sağlığımız açısından ne kadar  faydalı bir sebze oldugunu bilmeyenimiz yoktur..Bir çok kişi yemek olarak çok fazla yok çıkarmaz. Yani olsada olur, olmasada olur gibi. Ancak bizim icin böyle şifalı ve faydalı bir sebzenin evde yenmesi için değişik tariflerle alternatifler yaratabiliriz. İşte bu tariflerden birisini  aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

Haydi bakalım. ..

Gelsin tarifimiz. .

Malzemeler

  • 1 ad.küçük karnabahar
  • 1 ad. yumurta 
  • 2 kaşık yoğurt 
  • tuz
  • ve kızartmak için sıvıyağ 

Karnabahar Kızartması 


Hazırlanışı 


Karnabaharlar yıkanır.  Bıçak yardımı ile yassı  şekilde kesilir.  Bir tencereye alınarak üzerini basar su konulur ve ocagın altı yakılır. Kaynadıktan sonra çok fazla erimeden ocaktan alınarak suyu süzülür.  Ayrı bir kapta yumurta ve yoğurt tuz eklenerek karıştırılır. Tavaya sıvıyağ konularak ocağa alınır.  Karnabaharlar yoğurtlu yumurtalı karışıma her tarafı bulanarak kızgın yağda her tarafı kızartılır. Bütün karnabaharlar bu şekilde kızartıldıktan sonra servis kabına alınarak sıcak sıcak servis edilir.
Belki şöyle bir soru aklınıza gelebilir.  Un yokmu diye. Evet bu tarife un yok.  Ama isterseniz un ekleyebilirsiniz. ..


Karnabahar Kızartması 



Afiyet olsun...












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate