23 Şubat 2017 Perşembe

YUMURTA KAPAMA TARİFİ


Yumurta kapama 


Bu tarifi kesinlikle sabah kahvaltınızda denemenizi  öneririm.  Tereyağlı yumurta kapama   daha önce benim hiç yapmadıgım bir tarifdi. Bu gün sabah kahvaltısıña yaptım. Tek kelimeyle nefis oldu. O tereyağına ekmeğı banıp banıp yemek Nasıl bir lezzet miiis gibi. Kahvaltı yapmayı sevenler ve kahvaltıda değişik alternatifler arayanlar için tereyağlı yumurta kapama tarifi için 

malzeme listemize bir göz atalım;

Malzemeler 

  • 2 ad. yumurta
  • 1 çorba kaşık tereyağ 
  • 1 çay kaşık pul biber 
  • 1 çay kaşık karabiber
  • 1 çay kaşık nane
  • ve kaşık ucunda kimyon

Yapılışı 

Yumurtalar küçük  bir kap içerisinde ocağa alınarak  haşlanır. Daha sonra haşlanan yumurtalar soğuk suya konulur ve kabukları soyulur. Ardından bıçak yardımı ile yumurtalar dikey olarak ikiye ayrılır. Tavaya tereyağ konularak ocağa alınır. Tereyağ eriyince bütün baharatlar ilave edilir. Kaşıkla karıştırılır. Yalnız baharatların yanmamasına dikkat edilir. Bu aşamada yumurtalar ilave edilir. Kısık ateşte biraz tutulur ve ocağın altı kapatılarak sıcak sıcak servis edilir.


Yumurta kapama 



Afiyat olsun...





4 yorum:

  1. İlk defa gördum bana göre cokta güzel olur.Esime soraym isterse bu sabah yapayim :) cok seçicidir de kendisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yorumu yazarken yumurta kapama tarifinin çoktan test edildiğini saniyorum.
      Umarım beğenmişsinizdir. ..
      Sevgiler...

      Sil
  2. Mobilden izleme butonunuza ulasamamıştım ama yeni öğrendiğim bir yöntemle blogunuzu takibe aldim.Tarifleriniz cok güzel ellerinize saglk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. ..Güzel ziyaretiniz ve yorumlarınız için.
      Sevgiler...

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate