10 Mayıs 2017 Çarşamba

FIRINDA TAZE PATATES DİLİMLERİ

Fırında taze patates dilimleri 


Çok ama çok kolay bir tarifimiz var bu gün.  Öncelikle şunu da belirtmek istiyorum.  Tarifimiz kolay olmasına kolay ama bir o kadar da sağlıklı ve nefis bir tarif. Bu tarifimizde hiç yağ kullanmadık. Yani sıfır yağ.  Arzu eden tabiki kullanabilir.  Ancak ben kullanmadım. Taze patateslerin şu sıralarda yeni yeni semt pazarlarında yada marketlerde yerini aldığını görünce hemen aldım ve şöyle fırında lokum gibi patates yapayım istedim. Yaptıktan sonrada bu nefis tarifi sizlerle paylaşmamak olurmuydu!?  
Olmazdı  tabiki... 
o zaman haydi bakalım;
gelsin tarifimiz. ..


Fırında taze patates dilimleri 

Malzemeler 

  • 6 ad. Orta boy taze patates 
  • tuz

Yapılışı 

Taze patateslerimiz yıkanır. Kabukları bıçak yardımı ile soyulur. Tekrar suyun altına tutularak yıkanır.  Bir kabın içerisine elma dilimleri şeklinde dilimlenir.  Üzerine tuz ilave edilerek  yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında uzerleri biraz kızarıp ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.  Pişen taze patates dilimleri  sıcak olarak servis edilir. Genelde et yemeklerinin yanına çok yakışır.  Yada atıştırmalık olarak da oldukça sağlıklı ve lokum gibi nefis bir ara öğün de olabilir. Kullanıcağınız yer tamamen size kalmıştır. 



Fırında taze patates dilimleri 


Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. Şimdi tam da zamanı. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Evet. Tam zamanı şu an. Tazecik patatesler.Pek de lezzetli oluyor her şekilde.
    Güzel ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
    Sevgiler ....

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Translate