6 Temmuz 2017 Perşembe

Profiterol Nasıl Yapılır?

6 Temmuz 2017 Perşembe
Profiterol 

Bloğumu bu aralar bayağı bir ihmal ettim.  Neden diye sorarsanız zaman sorunumuz var efendim.  Öyle bir durum işte. Bir türlü  bloğa girip yazı yazma fırsatı bulamıyorum. 
Hep bir koşturmacanın içindeyiz böyle.  Yok okuldu, yok ramazandı, yok bayramdı derken hepsi hayırlısı ile geldi geçti. Allah tekrarına eriştirsin inşallah dedikten sonra lafımı fazla uzatmadan yiyenlerin tekrar tekrar isteyeceği nefis mi nefis profiterol tarifine geçmek istiyorum . Biraz zahmetli bir tarif olsada yaptıktan sonra damaklarınızda bıraktığı o muhteşem lezzetin bütün bu zahmete fazlasıyla değer olduğunu göreceksiniz.  Size şimdiden kolay gelsin ve elinize sağlık. ..
tarifimiz gelsin...


Profiterol 

Profiterol Tarifi'nin Malzemeleri

Profiterol Tarifi'nin Hamuru icin
  • 1 su bardak su
  • 1 su bardak un
  • 125 gr. margarin yağı 
  • 2 tatlı kaşık şeker 
  • 1 çay kaşık ucunda tuz
  • 3 ad yumurta
Profiterol Tarifi'nin Kreması için 
  • 3 su bardak süt
  • 2 çorba kaşık un
  • 1 çorba kaşık nişasta 
  • 1 su bardağına yakın şeker 
  • 1 ad. yumurta sarısı
  • Yarım pk. Vanilya 
  • 1 çorba kaşık tereyağı

Profitetol Tarifi'nin Çikolata sosu için 
  • Yarım su bardak süt 
  • yarım su bardak su 
  • 3 çorba kaşık şeker 
  • 1 çorba kaşık un
  • 1 çorba kaşık kakao 
  • yarım pk.bitter çikolata 
  • 1 tatlı kaşık tereyağı 

Profitetol Tarifi'ninYapılışı 

Orta büyüklükte bir tencereye su,tuz ve margarin alınarak ocağın altı yakılır ve kaynamaya bırakılır.  Kaynama noktasından sonra un ilave edilerek koyulaşana kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. Hamur toparlandıktan sonra üç-dört dakika daha karıştırılıp ocağın altı kapatılır ve ılımaya bırakılır. Hamurumuz ılıdıktan sonra yumurtaların her biri tek tek kırılarak hamura yedirilir. Hamurdan  tatlı kaşığı ile alınıp ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra 160 derece fırında her yeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişme esnasında mümkünse fırının kapağı açılmaz. Profiterolümüz yeteri kadar piştiktiğiden emin olduktan sonra fırın kapatılır ve profiterollerimiz fırında biraz bekletilir. Daha sonra fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Profiteroller soğurken bu arada kreması hazırlanır.
Bunun için  küçük bir kab içerisine süt, nişasta, seker, yumurta sarısı  ve tereyağ alınarak ocağın altı yakılır.  Kaynayıncaya kadar sürekli olarak el mikseriyle karıştırılır.  Kaynadıktan sonra bir iki dakika daha kaynatıp ocağın altı kapatılır. Vanilya ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Kremamızda bu şekilde hazırlandıktan sonra sıra çikolata sos hazırlamaya. İsterseniz çikolata sosunu hazır satılanlardan da kullanabilirsiniz. .Ancak ben her zaman çikolata sosu ev yapımı tercih ediyorum.
Evet.
Küçük bir kab içerisine bitter çikolata hariç bütün malzemeler alınarak ocağın altı yakılır.  El mikserle sürekli karıştırılır.  Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve bitter çikolata ilave edilir. Bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra  soğumaya bırakılır.  Ara ara karıştırarak sogutulur ve buzdolabında kaldırılır.

Soğuyan  profiterollerimiz  bıçak yardımı ile bir kenarından kesilir ve içine tatlı kaşığı ile krema doldurulur. Kremayı  dilerseniz sıkma torbasınada koyabilirsiniz. Arzunuza kalmış bir durum. Bütün profiterollerin içlerini bu şekilde krema ile doldurduktan sonra servis kabına alınır.  Üzerine sogumuş olan çikolata sos dökülürek servis edilir.

Profiterol 


Afiyet olsun..


  • Profiterol Tarifi
  • Ev Yapımı Profiterol Tarifi 
  • Kolay Profiterol Tarifi 



"Profiterol Nasıl Yapılır?" için 8 yorum:

  1. İlk fırsatta deneyeceğim..Çok leziz görünüyor.Eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz bloguna. Gerçekten denemeye değer bir tarif. Şimdiden ellerinize sağlık ve kolay gelsin size.Ziyareyiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Profiterol en sevdiğim sütlü tatlı. Elinize sağlık çok güzel görünüyor :) Keşif etkinliğinden geldim bu arada. Tariflerinizi deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. Hoş geldiniz bloğuma.Beğenmenize sevindim. Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
    Sevgiler. ..

    YanıtlaSil
  5. ben hiç profiterol yemedim,tadını merak ettim şimdi..ama resimler harika gözüküyo,maharetli ellerden neler çıkıyo blog dünyasından..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  6. Yemeye değer gerçekten son derece lezzetli bir tatlı.
    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  7. Bu profiterol hamurunu bir türlü kabartamadım hep hamur kalırdı pişince, tatlı hakkım geldiğinde deneyeceğim tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Hamur kalma sebebi fırında hızlı pişme durumundan olabilir. Bunun gibi bazı püf noktalarına dikkat edilirse sanırım güzel bir netice elde edileceğini tahmin ediyorum. O zaman şimdiden size kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe