29 Aralık 2017 Cuma

Ana Sayfa » , » Hazır Yufkadan Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi

Hazır Yufkadan Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi

29 Aralık 2017 Cuma
Çıtır Börek 

Beş çayınıza çıtır çıtır nefis bir börek yapmak istermisiniz? o zaman doğru adrestesiniz efendim. Önceki gün  görümcem ( Necla abla) çaya çağırmıştı.  Tabi çay boş olurmu? Börek çörek ne varsa döktürmüş Necla abla.  Hemen bir iki kare resim aldım. Çünkü öyle yenilip geçilecek bir börek değildi.  Harikulade nefis olmuştu.  Çıtır çıtır bir börekti. Burdan da ellerine sağlık diyorum ve teşekkür ediyorum.
Kesinlikle denemelisiniz diye düşünüyorum.   O zaman haydee mutfağa...
Malzeme listemiz gelsin.

Çıtır Böre


Malzemeler

  • 5 ad. Yufka 
  • 1 çay bardak sıvıyağ 
  • 100 gr margarin 
Içi için
  • Yarım kilo ıspanak 
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 cay kaşık karabiber
  • 1 çay kaşık tuz
  • 3 corba kaşık sıvıyağ  

Yapılışı 

Önce iç malzememizi hazırlıyoruz.  Bunun için ıspanaklar ayıklanır. Ispanaklar orta büyüklükte doğranır.  Bol su ile kumu gidinceye kadar yıkanır ve suyu süzülerek bir kaba alınır. Üzerine lor peyniri tuz,karabiber ve sıvıyağ ilave edilerek elimizle karıştırılır. 
İç malzememizi hazırladıktan sonra küçük bir tavaya margarin yağı alınarak ocakta eritilir. Erittiğimiz margarin sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.   Tepsimiz margarin yağı ile yağlanır. Tepsinin taban bir adet yufka yayılır. Üzerine margarin+sıvıyağ karışımından kaşıkla gezdirilir. Tekrar yufkalardan bir parça kopartılarak bir kat yufka bir kat margarin+sıvıyağ olacak şekilde yufkaların yarısı bu şekilde tepsiye döşenir. Ortaya gelince iç malzeme yayılır.  Tekrar bir kat yufka ve bir kat margarin+ sıvıyağ şeklinde yufkalar bitene kadar tepsiye aynı işlem tekrar yapılır.  Son olarakda tepsinin kenarlarındaki sarkan yufkalar ortaya toplanarak üzerine yağ karışımından sürülür.  Bıçak yardımı ile dilimlenir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nat gibi kızarıncaya kadar pişirilir.  Fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca sıcak yada ılık olarak servis edilir. 

Çıtır Börek 




Afiyet oldu...





"Hazır Yufkadan Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi " için 4 yorum:

  1. kışın daha çok yeniyor bu tür börekler..ince olması,çıtır çıtır yenmesiyle daha çok tercih ediliyo bildiğim kadarıyla...tarifinizdeki gibi ev börekleri,hazır satılanlardan daha iyi oluyo bence..harika duruyolar,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  2. Buz gibi havada, sicak bir çay,yaninda da fırından yeni çıkmış çıtır çıtır bir böreğe kim hayır diyebilir ki.
    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. Ispanak ve lor peyniri karıştırmak güzel fikir. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Lor peyniri de ıspanağın lezzetine ayrı bir lezzet katıyor. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Ozelliklede peynir yemeyen çocuklara benim gibi nasıl peyniri yedirebilirim diye düşünen anneler için isabetli bir tatif diyebilirim. Teşekkür ederim.
    Güzel günler dileğimle...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe