8 Ekim 2018 Pazartesi

GALETE UNU NASIL YAPILIR?

Galete unu
Biz hanımlar evdeki her şeyi değerlendirmek isteriz. Hele bu bayatlayan ekmekse kesinlikle atmayız. En kesin ve etkili yöntem ise bayatlayan ekmekleri haleye unu yapmaktır.
Ben haleye ununu hep kendim evde hazırlarım. Hem kalan ekmekler değerlenmiş oluyor hemde hazır almamış oluyorum. Ekmeklerde ziyan olmamış oluyor.
Şimdi galete unu nasıl yapılır bir bakalım...

Malzemeler

  • Bayat ekmek 
  • Yada taze ekmek de olabilir

Yapılışı

Ekmekler ince  dilimler halinde kesilir. 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar fırınlanır. Fırından alındıktan sonra biraz soğumaya bırakılır. Ardından kızarttığımız ekmekler robottan geçirilir.  Robottan geçirdiğimiz ekmekler bir kab içine tel süzgeçten elenir. Hepsi bu şekilde elendikten sonra buzdolabı poşeti yada cam kavanoza konularak ağzı kapatılır. Galeta unumuz hazır.
Fırında kızartılıp kurutulan ekmekler robottan çekilir.
Robotton çekilen ekmekler tel süzgeçten elenir.

Galete unumuz buzdolabı poşetine doldurulup ağzı bağlanır


Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate