9 Ekim 2018 Salı

ISPANAKLI RULO PASTA TARİFİ

ISPANAKLI RULO PASTA

Rengiyle, dokusuyla ve lezzetiyle nefisli nefis bir tarifimiz var bu gün. Ispanaklı rulo pasta yaptık. Hem görsel açıdan hemde lezzet açısından on numara beş yıldız bir tarif diyebilirim. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun efendim..
Şimdi tarif diyoruz ve bakalım malzeme listesinde neler var...??

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardak şeker
  • 3 çorba kaşık sıvıyağ
  • 1 çay bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 demet ıspanak (1 su bardak)

Kreması için

  • 2 su bardak süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşık un
  • 1 tatlı kaşık ucunda tereyağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • Yarım su bardak süt




Yapılışı

Ispanaklarımız bol su ile yıkanır ve suyu süzülür. Küçük bir tencereye alınarak üzerine bir fincan su eklenir ve ocağa alınır. Diriliğini fazla kaybetmeden biraz haşlanır. Haşlanan ıspanaklar robottan geçirilir ve püre haline getirilerek bir kaseye alınır. Ispanak püremizi hazırladıktan sonra sıra geldi kekimizi hazırlamaya.
Kekimiz için yumurta ve şeker derin bir kaba alınarak  mikser yardımı ile krem haline gelinceye kadar çırpılır. Ardından sıvıyağ, süt ilave edilip tekrar çırpılır. Bütün sıvıları karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu eklenip spatula yada tahta kaşıkla karıştırılır. Son olarakda ıspanak püremiz ilave edilip karıştırdıktan sonra  yağlı kağıt serili fırın tepsimize boşaltılır. Spatula ile üzeri düzeltilir.
170 derece fırında kontrollü bir şekilde üzeri çok fazla kızarmadan pişirilir. Pişen ıspanaklı kekimiz fırından alınır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo yapılarak soğumaya bırakılır. 
Biz bu arada kekimiz beklerken kremamızı hazırlayalım. 
Kremamız için küçük bir tencereye süt, un ve şeker alınır. Kaynama noktasına kadar karıştırılır. Göz göz olup kaynamaya başlandıktan sonra bir iki dakika daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Tereyağ ve vanilya ilave edilerek karıştırılır. Soğuması için bir kenara alınır. Üzeri kabuk tutmaması için mikserle ara ara  çırpılır  ve bir kenarda bekletilir.
 Kremamıza eklemek için kremşanti
ve süt bir kaba alınarak krem haline gelinceye kadar çırpılır.  Soğumuş olan kremamıza eklenerek mikserle çırpma işlemine devam edilir. Bir iki dakika çırpmak yeterli olacaktır.
Pasta kremamızda hazır.
Rulo yaptığımız ıspanaklı kekimiz açılır. Üzerine hazırlamış olduğumuz pasta kremamız her tarafına eşit gelecek şekilde sürülür ve rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıda yada streç filme sarilarak buzdolabında en az iki saat bekletilir. 
Daha sonra dilimler halinde kesilerek servis edilir.
Ispanaklı rulo pastamız hazır..😊





Ispanaklı karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayılır.

Fırında kontrollü bir şekilde pişirilir

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo yapılır.



Afiyetler olsun....

3 yorum:

  1. Resmi görünce hemen geldim.Harika olmuş.Tadı lezzeti de harika olmuştur eminim.Ayrıntılı güzel anlatmışsınız.İLk fırsatta deneyeceğim elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Sibel hanımcım.
    Denediğinde kesinlikle beğeneceğini düşünüyorum.
    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. I love your blog! It is so interesting and awesome!

    I want to offer you the mutual support of blogs :) Maybe you want to follow me through the GFC?
    Just let me know on my blog, and I will follow back!

    Have a nice day!


    xoxo, Nastya

    MY BLOG NASTYA DEUTSCH
    INSTAGRAM

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate