26 Temmuz 2015 Pazar

Gelin Cantası Tarifi


Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 fincan seker
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 1 su bardak sut
  • 1 pk.vanilya
  • 1 cay kasik k.tozu
  • 2 corba kasik kakao
  • 1 su bardak un

İçi için

  • 1 pk.sade kremsanti
  • Yarım su bardak sut

Yapilisi

Yumurta ve şekerden başlayarak bütün Malzemeler bir kabin ilçesinde karıştırılır. Akışkan bir hamur elde edilir. Boza kıvamında gibi. Daha sonra bu hamurumuzdan isittigimiz tavaya büyükçe bir tahta kaşıkla cay tablasi buyuklugunde dokulur. Hamurlarin üzeri göz göz olup pisince içine naylon serdiğimiz kaba alınır. Naylonu kabin icerisine sermemizdeki amac pişen hamurlarin kurumamaları içindir. Hamurun sadece tek tarafını pişiriyoruz. Bütün hamuru bu şekilde pişirdikten sonra bir kenara alıp biraz sogumasi için bekletiyoruz.
Bu arada sut ile kremsantiyi çırpıp içini hazirliyoruz. Hazırladığımız kremsantiyi pasta sıkacagina doldurup pişen hamurlarimizin yarısına sıkıp diğer yarısında üzerine kapatıyoruz. Dinlenmesi için buzdolabina kaldiriyoruz.
Gelin Cantamız hazırdır. ..

Afiyet Olsun....



2 yorum:

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate