31 Temmuz 2015 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Tarifi


Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Malzemeleri

  • 5 ad. enginar
  • 1 su bardak bezelye
  • 1 ad. havuç 
  • 1 ad. patetes
  • 1 ad. sogan
  • 1 çay bardak sıvıyağ 
  • 1 tatlı kaşık şeker
  • 1 su bardak su
  • tuz

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Yapılışı 


Havuç ve patetes küp küp doğranır. Küçük bir tencerede üstünü geçecek kadar su koyup önce havuclar biraz kaynatilir, ardindan bezelyeler atilir tam yumusamadan üzerine patetesler ilave edilir ve fazla eritmeden haslanip ocaktan alinip süzgeçten süzülür. Soganlar yemeklik doğranir ve yarım bardak yag ile pembeleşinceye kadar kavrulur.Ardından patates, havuç ve bezelye eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapanır. Enginarlar limonla ovularak tencereye dizilir. İçine hazırladığımız patatesli havuç, bezelye karışımı doldurulur. Bir bardak su, kalan yarım bardak zeytinyağı ve seker, limon ve tuz  karıştırılarak tencereye dokulur. Kapağı kapatılarak Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.  Soğuk yada ılık  olarak servis edilir.

Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. Elinize sağlık denedim çok lezzetli oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Sizin de elinize sağlık Sibel hanımcım.
      Sevgiler...

      Sil
  2. çok güzel takibe aldım
    banada beklerim:
    https://sevgidoji.blogspot.com.tr/2018/03/zeytin-yag-en-dogal-maske.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoş geldiniz.Bende hemen iade-i ziyarete geliyorum.
      Teşekkür ederim

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate