12 Ağustos 2015 Çarşamba

Kremsantili Kurabiye Tarifi

Kremsantili Kurabiye Tarifi

Kremsantili Kurabiye Tarifinin Malzemeleri

  • 50 gr margarin
  • 1 çay bardak sıvı tag
  • 1 çay bardak buğday nişastası
  • 1 pk.sade kremsanti
  • 1 çay bardak bardak pudra şekeri
  • 1 çay kasik kabartma tozu
  • 1 pk.vanilya
  • Aldığı kadar un

Panesi icin

  • 1 pk.kakaolu bitter çikolata
  • 1 çay bardak ince cam fıstığı yada hindistancevizi

Kremsantili Kurabiye Tarifinin Yapılışı

Bütün hamur malzemeleri bir kaba alınır. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanir. Yuvarladigimiz  hamurlara biraz uzun şekil vererek yassilastirilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün hamurlarimiz aynı şekilde hazırlandıktan sonra 170 derece fırında çok fazla üzeri kızartmadan beyaz olarak alınır. Kurabiyelerimiz sogurken bir taraftanda bitter çikolatalarımiz eritilir. Bunun icin su dolu kaynayan bir kabin üzerine bir kap yerleştirilir ve içine bitter çikolatalar atılır. Çikolatalar eriyinceye kadar altindaki su kaynatilir Çikolatalar eriyince  Pişen kurabiyelerimizin ucunu önce çikolataya batırıp sonrada hindistan cevizi yada cam fıstığına batırıp  servis tabağına dizilir.

Afiyet Olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate